600 gezinnen ervaren hoe makkelijk besparen is

Op de Dag van de Duurzaamheid (maandag 10 oktober) is de 6de editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start gegaan! 20 gemeenten gaan met hun teams zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. Door deel te nemen dragen de deelnemende gemeenten zichtbaar en met meetbare resultaten bij aan het landelijk gestelde doel om 1,5% energie per jaar te besparen.

Gemiddeld 17% elektriciteit bespaard
De Energy Battle is de energiebesparingswedstrijd voor gemeenten. De afgelopen jaren hebben 46 gemeentes deelgenomen met ruim 1300 huishoudens. In 4 weken hebben de deelnemers gemiddeld 17 % elektriciteit, 12% gas en daarmee 78 ton CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse gemiddelde CO2 uitstoot van 54 gezinnen. Jaarlijks scheelt dit 300 euro op de energierekening.

Nieuw: ook op scholen wordt energie bespaard
Dit jaar kunnen scholen meedoen als deelnemer in een team. Scholen die meedoen wijzen een energie coördinator aan die het energieverbruik in de school vier weken lang monitort. De school gaat energie te besparen met de hulp van leerlingen. Ook gaan leerlingen thuis met hun ouders energie besparen. Scholen die na het meedoen verder willen gaan met energie besparen, krijgen via de Green Deal Scholen informatie over structurele maatregelen voor het besparen van energie, het opwekken van schone energie en het verbeteren van het binnenklimaat. Lees hier het volledige bericht.

Klimaatverbond Nederland

 

10/10/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd