Betere schoolgebouwen voor passend onderwijs

Het onderzoeksteam zoekt gebouw-gerelateerde ervaringen met passend onderwijs in het voortgezet onderwijs. Er gaat veel aandacht naar schoolgebouwen in het reguliere onderwijs, de aandacht voor passend onderwijs blijft nog een beetje achter. Wij willen daar graag verandering in brengen door aandacht te besteden aan het onderzoek naar schoolgebouwen en passend onderwijs.

Voor dit onderzoek is het onderzoeksteam op zoek naar gebouw-gerelateerde ervaringen van scholen in het voortgezet onderwijs. Dit mogen zowel positieve als negatieve ervaringen zijn. Het onderzoeksteam komt bij u langs en er zullen vragen worden gesteld over het beleid met betrekking tot passend onderwijs en de dagelijkse invulling daarvan in relatie tot het gebouw: “Wat werkt goed en waar loopt u tegen aan?”

Uitvoering
Het onderzoek dat dit najaar zal starten wordt uitgevoerd door FM-architecten in samenwerking met de architectuuropleidingen van ArtEZ Hogeschool Arnhem en HS OWL in Detmold, Duitsland. Het project wordt begeleid door een klankbordgroep met vertegenwoordigers uit de VO-raad, de MBO Raad, Stichting Balans, Ieder(in) en Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK. Lees hier meer informatie over het onderzoek.

Mag het onderzoeksteam uw school bezoeken? Neem voor meer informatie contact op met Marco van Zandwijk.

24/05/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd