De Haafakkers als eerste gestart met de ‘Binnenmilieuscan Basisscholen’

Haafakkers.jpg“Onze school hecht veel belang aan een gezond en goed schoolgebouw” zegt directeur Frans Pieters van basisschool de Haafakkers in Heteren. De ‘Binnenmilieuscan Basisscholen is een mooi hulpmiddel die ons op weg helpt en zorgt voor een goede borging van de binnenmilieukwaliteit op school. Daarom hebben we ook geen seconde geaarzeld en onze school gelijk aangemeld voor het GGD ondersteuningsaanbod Binnenmilieuscan Basisscholen.

Beter presteren in een frisse en gezonde school
“Voor kinderen en leerkrachten is het van belang dat zij kunnen leren en werken in een gezond en goed onderhouden schoolgebouw. Dit heeft een positief effect op het gedrag, welbevinden en schoolprestaties van  zowel kinderen als leerkrachten die het schoolgebouw dagelijks gebruiken” zegt Thea Hiemstra  van GGD Gelderland-Midden. GGD Gelderland-Midden gaat de komende tijd de school ondersteunen bij het gebruik van de binnenmilieuscan en geeft uitleg en tips.

Ondersteuningsaanbod
Vijftig scholen kunnen dit schooljaar kosteloos gebruik maken van het GGD ondersteuningsaanbod. Het aanvragen van het ondersteuningsaanbod is alleen mogelijk als de GGD in de regio meedoet. Klik hier voor de deelnemende GGD’en en voor meer informatie over het ondersteuningsaanbod (flyer ‘Aan de slag met de Binnenmilieuscan Basisscholen’).

Zelf aan de slag
Scholen kunnen ook zonder hulp van de GGD aan de slag. De binnenmilieuscan (handleiding en rapportageformulier) staat op www.digitaletoolkitmilieu.nl
Het project ‘Binnenmilieuscan Basisscholen’  maakt onderdeel uit van het programma Green Deal Scholen. Kijk voor meer informatie op www.greendealscholen.nl

28/11/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd