Gemeente Almere verzorgt buitenonderhoud scholen ASG

De Almeerse Scholen Groep (ASG) en de gemeente Almere zijn een belangrijke samenwerking aangegaan. Zij ondertekenen op 4 januari een onderhoudscontract ter waarde van ca. 2 miljoen euro per jaar. De overeenkomst is tot stand gekomen na ruim anderhalf jaar overleg met de gemeente. Mark Pol, wethouder van Financiën en Vastgoed, tekent samen met Herbert Griffioen, bestuurder van de Almeerse Scholen Groep, de overeenkomst. Vanaf dit jaar zorgt de gemeente voor het onderhoud aan de buitenkant van de 42 basisschoolgebouwen van de ASG. Een belangrijke stap voor het onderwijs, want goed onderhouden schoolgebouwen bevorderen de onderwijskwaliteit.

De ASG heeft 42 basisscholen en 8 scholen voor voortgezet onderwijs in Almere. Griffioen, bestuurslid van ASG: “Het is essentieel dat onze schoolgebouwen in uitstekende staat verkeren. Alleen met goed onderhouden schoolgebouwen kunnen wij het beste onderwijs bieden. Wanneer een pand er fris uitziet, goed geventileerd en geïsoleerd is, leren kinderen op school beter.” De ASG heeft veel vertrouwen in de samenwerking met de gemeente. “Gemeente en ASG borgen met elkaar de kwaliteit van onze schoolgebouwen.” Lees hier het volledige bericht. 

Bron: Almere Dichtbij | Almere | Flevoland

Samen aan de slag?
Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK deelt graag informatie over het voeren van het gezamenlijk overleg en de verschillende onderwerpen op de lokale agenda. Op 27 januari lichten we de diverse mogelijkheden rondom financieren voor onderwijs en kinderopvang toe. Kom naar de (gratis bij te wonen) Leren op Locatiesessie in Amsterdam en ontdek wat past bij uw specifieke situatie. Bent u wethouder en op zoek naar de juiste rol met betrekking tot onderwijshuisvesting? Dan kunt u op 10 februari deelnemen aan een Meesterklas in Haarlem

04/01/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd