Geslaagde Mini-conferentie Eco-Schools

De verduurzaming van onderwijs als onderdeel van de 21st century skills wordt bij steeds meer scholen een uitdaging zo ook in Maastricht en omstreken.

De krimp in Zuid-Limburg betekent op veel plekken dat er scholen fuseren waarbij locaties ge- of verbouwd gaan worden. Dit biedt mogelijkheden als het om “verduurzaming van onderwijs” gaat. Het gaat daarbij niet alleen over de technische maatregelen in en rondom een gebouw (o.a. isolatie, energiemaatregelen en verbeteren binnenklimaat) maar zeker ook over het vormgeven van duurzaam onderwijs en het betrekken van de schoolomgeving daarbij.

Een belangrijke ambitie voor het primair onderwijs is dat in 2020 alle basisscholen wetenschap en technologie structureel in hun onderwijsprogramma hebben opgenomen. Verduurzaming biedt vele mogelijkheden om dit streven vorm te geven. Om deze mogelijkheden en ambitie mogelijk te maken organiseerde Eco-Schools onlangs een mini-conferentie voor gemeente en scholen in en rond Maastricht.

Wethouder Grootheest gemeente Maastricht: “Vandaag is er tijd voor inspiratie, morgen voor actie!”

De mini-conferentie liet zien op welke wijze het Eco-schools programma kan helpen om op lokaal niveau actief aan de slag te gaan met de verduurzaming van schoolgebouwen. Lees hier het volledige bericht.

Meer weten over het Eco-schools programma en de mogelijkheid educatie te verbinden aan de gebouwde omgeving? Bezoek het Eco-Schools lokaal op onze kennisdag 29 november.

> Programma Kennisdag 2016

 

15/11/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd