Locatie Kennisdag 2018 bekend!

ahti-gemeente-Amsterdam.jpgKenniscentrum Ruimte-OK is druk bezig met de voorbereidingen voor alweer de vijfde editie van onze succesvolle Kennisdag 'Grip op kwaliteit'. Vol trots kunnen we u vertellen dat deze editie gaat plaatsvinden in gemeente Amsterdam. Op 6 maart 2018 bent u van harte welkom in het IJburg College 2 in Amsterdam. Zet 6 maart alvast in uw agenda!
Of bestel nu alvast uw kaarten.

Het IJburg college 2 is een duurzame (BENG) school voor voortgezet onderwijs in IJburg (VMBO-T, VWO en HAVO). Het IJburg College 2 wil geen traditionele school zijn, maar een ‘leergemeenschap’ waar leerlingen zoveel mogelijk leren over zichzelf en de wereld om hen heen. De onderwijsinstelling heeft dit onderwijsconcept door vertaald naar het gebouw. Nico Moen, schoolleider bedrijfsvoeringen & communicatie, zegt hierover het volgende.

De leerlingen gaan bij ons letterlijk de vloer op. De grote open ruimtes zijn zo weinig mogelijk gedefinieerd. De leerpleinen vormen als het ware een schilderdoek dat steeds opnieuw wordt ingevuld.”

Wat gemeente Amsterdam als ondersteuningspartner extra interessant maakt is dat ze voorop loopt in de landelijke discussie over de aanpassing van de VNG-(advies)normen. Amsterdam constateerde dat de bedragen uit de verordening niet langer toereikend waren om de gewenste voorzieningen zoals (vervangende) nieuwbouw en uitbreidingen te kunnen realiseren. Er is daarom gekozen voor een structurele verhoging van de normbedragen.

logo roze.pngDe Kennisdag is relevant voor het primair en voortgezet onderwijs, de kinderopvang en voor gemeenten. Met deze bijeenkomst stimuleren we het delen van praktische kennis over de kwaliteit van huisvesting en het organiseren, ontwikkelen en financieren daarvan. Het programma van de dag wordt niet alleen vóór huisvestingsverantwoordelijken georganiseerd, maar ook dóór hen. Kortom; op deze dag staan het delen van kennis, opdoen van inspiratie en het leren van elkaar centraal.

Samen met gemeente Amsterdam zijn we bezig een mooi programma samen te stellen. Thema’s die deze vijfde editie centraal staan zijn onder anderen: huisvesting voor onderwijs en kinderopvang, financiering en duurzaamheid (energietransitie). Heeft u interessante ervaringen, vragen of suggesties voor het programma? Schroom niet en stuur ze naar ine.vanteeffelen@ruimte-ok.nl.
 

Meer informatie 

13/12/2017 / Ruimte-OK
Gerelateerd