Meld financiële knelpunten in scholenbouw!

De bouw trekt aan, de scholenbouw betaalt de prijs. Door capaciteitstekorten in de bouwsector hebben gemeenten te maken met stijgende prijzen bij aanbestedingen. De (ver)bouw en verduurzaming van scholen dreigt daardoor stil te vallen. De kosten zijn hoger dan verwacht en soms moet het over.

De VNG wil samen met betrokkenen de omvang van dit probleem in kaart brengen. Doel: oplossingen op maat voor scholen en gemeenten en, niet onbelangrijk: het probleem in kaart voor kamer en kabinet! 

In samenwerking met de sectorraden, Bouwstenen voor sociaal, de LVO en Ruimte OK doen wij daarom de oproep uw ontwikkeling bij aanbestedingen in de scholenbouw te melden. Waar stokt de bouw? Wat is het verschil tussen normbedrag en inschrijving?

Meedoen is simpel. Dit kan door het invullen van deze enquête. Na de zomer hopen wij met elkaar de omvang van het knelpunt beter in beeld hebben. Uw input wordt vertrouwelijk behandeld. De resultaten worden anoniem verwerkt.

Lees ook het bericht op website van Bouwstenen voor Sociaal

OranjeVink_RuimteOK-klein.jpgOm grip te krijgen op actuele kostprijs van bouwen van toekomstbestendige, gezonde en betaalbare scholen stelde Ruimte-Ok met sectororganisaties en VNG eerder het landelijke Kwaliteitskader Huisvesting op. Steeds meer gemeenten nemen de financiële paragraaf van dit kader als uitgangspunt binnen de lokale verordening. Lees hier meer over dit kader en bouwprijzen prijspeil 2016 

 

28/06/2017 / Ruimte-OK
Gerelateerd