Nieuw handboek kostenefficiënte scholenbouw in België

In opdracht van AGION voerde adviesbureau ICS adviseurs een studie uit naar kostenefficiënt scholen bouwen. Dit resulteerde in het handboek ‘Kostenefficiënt Scholen Bouwen’. Het handboek wil opdrachtgevers/ bestuurders/ bouwheren in de scholenbouw een houvast bieden bij de opstart van een bouwproject.

De focus in deze publicatie ligt op kostenefficiënt bouwen, met als doel onnodige uitgaven te voorkomen en de financiële middelen ten goede te laten komen aan de kwaliteit van de leeromgeving. Het handboek beschrijft vooral de principes en de begrippen.

Daarnaast bevat het ook praktische tips voor de invulling van het opdrachtgeverschap. De praktijk leert steeds opnieuw dat goed opdrachtgeverschap een essentiële sleutel is om te komen tot een kwaliteitsvol bouwproject.  Elk geslaagd bouwproject is het resultaat van een ambitieuze opdrachtgever die goed weet wat hij wil. Lees hier het volledige nieuwsbericht.

Download de publicatie hier

Houd er wel rekening mee dat het handboek in de Vlaamse context is gemaakt.

OranjeVink_RuimteOK-klein.jpgEerder bracht Agion al het instrument Duurzame Scholenbouw uit. Kennis en expertise uit dit instrument heeft ook imput geleverd in het Kwalteitskader Huisvesting.

29/10/2018 / Extern nieuws
Gerelateerd