Nu van start met verduurzaming

Brief voor schoolbesturen en gemeenten

Vandaag ontvangen alle schoolbesturen een brief van Minister Ollongren. Hierin staat toegelicht welke stappen u op dit moment als schoolbestuur kunt zetten en wat er allemaal wordt aangeboden voor de verbetering en verduurzaming van de onderwijshuisvesting.  

Samenwerken onmisbaar
De minister stuurt aan op een integrale aanpak en samenwerking tussen schoolbesturen en gemeenten. Samenwerking is onmisbaar bij het verduurzamen van schoolgebouwen, want door de opgave gezamenlijk en integraal aan te pakken kunnen we tegen dezelfde kosten zowel het binnenklimaat verbeteren, energieverbruik verlagen en het leerrendement van de kinderen verhogen. 

De verduurzamingsprogramma’s die door Ruimte-OK worden uitgevoerd,  worden expliciet genoemd in deze brief:
Scholen Besparen Energie – Ondersteuning met laagdrempelige vormen van energiebesparing
Aardgasvrije en Frisse basisscholen – Leren van 11 pilots die de stap naar aardgasvrij maken
En het vorige week gelanceerde Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Hierin bundelen 6 kennisorganisaties de krachten met als doel in 2030 49% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Een grote ambitie, waar ook Ruimte-OK zich graag voor inzet.

Directe ondersteuning voor onderwijs
We gaan scholen en gemeenten direct en onafhankelijk ondersteunen. Doel is om u concreet op weg te helpen bij de opgaves die er liggen en nog gaan komen. Het ondersteuningsprogramma is volop in ontwikkeling en bestaat onder andere uit de uitvoering van fase 0 gesprekken, (door)ontwikkelen van handreikingen en tools, delen van praktijkvoorbeelden en kennis, organiseren van workshops, informeren over innovaties en hulp bij financiering.

Nieuwsgierig?
Wilt u weten hoe u met kwaliteitsopgave en verduurzaming van de onderwijshuisvesting aan de slag kunt gaan? Of heeft u direct al vragen of ondersteuning nodig?  Neem dan gerust contact met ons op via info@ruimte-ok.nl of 085 - 303 26 02.

Maak hier direct een afspraak 

16/10/2019 / Extern nieuws
Gerelateerd