PvdA wil basisschool en kinderopvang samenvoegen

De kans is groot dat basisscholen en kinderopvang straks makkelijker kunnen samenwerken. De PvdA wil dat regels verdwijnen die het basisscholen en de voor- en naschoolse opvang belemmeren om zich bij elkaar te voegen. De VVD steunt dit plan waarschijnlijk. 

Er moeten volgens de PvdA kindcentra komen waar ouders hun kinderen kunnen brengen voor zowel school als opvang. De partij vraagt tijdens de behandeling van de begroting Onderwijs staatssecretaris Dekker dit beter mogelijk te maken.

Basisscholen met opvang worstelen met de huidige regels. Zo mag een leraar bijvoorbeeld lesgeven aan 26 kleuters, maar als de kinderen een uurtje vrij zijn, mogen er maar maximaal 20 kleuters in een opvangruimte zijn. Zo staat het in de wet, maar de PvdA wil deze regel schrappen. Lees hier het volledige bericht.

Bron: NOS.nl | Nederland

Werkt u al samen?
Tijdens de kennisdag 'Grip op Kwaliteit' wordt er aandacht gegeven aan dit onderwerp. Zo vertelt Marijke Fokkema van ASKA over de integratie van kinderopvang en onderwijs, en bespreekt Monique Vos (Landelijk Expertisepunt Kindcentra) het ontwikkeltraject naar een kindcentra. Komt u ook? Bekijk hier het complete programma van de kennisdag.

 

28/10/2015 /
Gerelateerd