Scholenbouwwaaier 5 jaar, dat vieren we!

waaier_p1010036-2_0.jpgAan de slag met de bouw of verbouw van uw school?  Deze maand is het vijf (!) jaar geleden dat de Scholenbouwwaaier is gelanceerd. De Scholenbouwwaaier is een veelgebruikt en praktisch hulpmiddel dat op een eenvoudige manier beschikbare informatie rondom de (ver)bouw van scholen bundelt en toegankelijk maakt.

Inmiddels hebben ruim 4.000 huisvestingsverantwoordelijken de waaier in hun bezit. De Scholenbouwwaaier is daardoor niet meer weg te denken uit de (ver)bouwopgave in het Nederlandse onderwijs.

De Scholenbouwwaaier is de laatste jaren door Ruimte-OK met PO-Raad, VO-raad en VNG doorontwikkeld tot de landelijke Kwaliteitskaders Huisvesting. Er is een versie voor het primair onderwijs en een versie voor het voortgezet onderwijs. De Kwaliteitskaders helpen opdrachtgevende partijen op weg om de ideeën en ambities over de onderwijshuisvesting in een vroeg stadium helder te kunnen formuleren. Ook is de kennis uit de waaier via de verschillende onderwerpen op de Ruimte-OK website terug te vinden. 

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan, zullen er op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT 2017) i.s.m. Heutink op woensdag en vrijdag om 11:00 uur (gratis) Scholenbouwwaaiers worden uitgedeeld. Voor wie niet kan wachten is de Scholenbouwwaaier nu ook te downloaden of hier te bestellen.

12/12/2016 / Ruimte-OK
Gerelateerd