Schoolgebouwen tellen mee in de landelijke energiebesparingswedstrijd Energy Battle

Aankomend stookseizoen organiseert Klimaatverbond Nederland de zesde editie van de Energy Battle. Deze landelijke energiebesparingswedstrijd voor gemeenten en scholen gaat weer van start op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2016.

Gemeenten gaan de uitdaging aan om met 3 teams van 10 deelnemers thuis zoveel mogelijk energie te besparen. In totaal deden al 1500 huishoudens mee die met succes gemiddeld 15% energie bespaarden.

De afgelopen jaren deden steeds meer teams van scholen mee, met ouders en kinderen die thuis energie bespaarden. Dit was zo’n succes dat er nu een wedstrijdelement over energiebesparing speciaal voor teams van scholen uit het primair onderwijs wordt ontwikkeld. Daarnaast krijgen de scholen die meedoen educatiemateriaal voor de groepen 7 en 8. Deze leerlingen helpen om energie te besparen in de school. De besparingen die de school realiseert tellen mee in de wedstrijd. Wilt u meer weten of meedoen? Lees hier het volledige bericht.

Ruimte-OK stelt aan alle deelnemende scholen Scholenbouwwaaiers beschikbaar. Met de Scholenbouwwaaier kunnen leerlingen kijken naar de algehele kwaliteit van het schoolgebouw waarin zij een groot deel van hun tijd doorbrengen.

22/04/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd