Strengere energie-inspecteurs op zoek naar energiebesparing

Strengere energie-inspecteurs gaan een milieuregel handhaven die bijna iedereen vergeten is. Bedrijven en organisaties zijn verplicht om te investeren in energiebesparende maatregelen als die zich binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. "Dat slapende artikel in de wet is nu wakker gekust", zegt staatssecretaris Dijksma van Milieu.

Het kabinet stuurt hiervoor twintig extra energie-inspecteurs op pad. "We hebben elke maatregel nodig om onder de twee graden opwarming van de Aarde te blijven", zegt Dijksma. Het kabinet organiseert in het najaar een Nationale klimaattop voor de uitwisseling van energiebesparende ideeën.

Terugverdienen
Het Develsteincollege in Zwijndrecht heeft goede ervaringen met energie-inspecteur Michael Lezer. Door zijn adviezen valt de energierekening inmiddels 20.000 euro lager uit. Bekijk hier hoe het Develsteincollege het heeft aangepakt en lees het volledige bericht.

NOS.nl | Nederland

Zelf aan de slag met een gezond, duurzaam en betaalbaar schoolgebouw?
De vernieuwde kenniswebsite GreenDealScholen.nl geeft onafhankelijke informatie en praktische tips. Schoolleiders en beleidsmedewerkers van gemeenten vertellen hoe zij betaalbare oplossingen hebben gevonden voor gezonde én duurzame schoolgebouwen.

20/05/2016 / Extern nieuws
Gerelateerd