'Vervangen vrijwilligers kost 10 miljoen'

Peuterspeelzalen hebben twee jaar om vrijwilligers die nu nog een groep draaien te vervangen voor professionele krachten. Maar dat kost wel geld. SP-Kamerlid Tjitske Siderius wil van minister Asscher weten hoe hij dit gaat financieren.

Veel peuterspeelzalen werken altijd nog met vrijwilligers, maar dat mag na 1 januari 2018 niet meer. Dan moeten kinderopvang en peuterspeelzaal volledig zijn geharmoniseerd. Minister Asscher van Sociale Zaken ziet dit als een belangrijke stap om de sector verder te professionaliseren. Wat hem betreft hoeven vrijwilligers niet helemaal te verdwijnen uit het peuterspeelzaalwerk. Asscher vindt ‘het ontwikkelingsgericht werken met groepen kinderen een professie waarvoor een bij de leeftijd van de kinderen en bij de vorm van de opvang passende beroepskwalificatie nodig is.’ Lees hier het volledige bericht.

Bron: Kinderopvangtotaal.nl | Nederland

Hoe gaat u om met de harmonisatie van kinderopvang en peuterspeelzalen?
Heeft u naar aanleiding van de harmonisatie investeringsvraagstukken of heeft u hulp nodig bij uw ondernemingsplan? Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK kan u bij deze vraagstukken ondersteunen. WIlt u meer informatie? Neem dan contact op met Martin van Osch of Cora Mastwijk.

16/12/2015 / Extern nieuws
Gerelateerd