donderdag 11 maart 2021, 09:30 - 12:45

Een vliegende start maken met schoolverduurzaming

In een online event georganiseerd door Duurzaam Gebouwd en Stedebouw & Architectuur laten we zien welke stappen je als school kunt nemen om te komen tot een algehele kwaliteitsverbetering voor een gezondere school.

In dit eerste online event bekijken we welke financiering beschikbaar is om voor in aanmerking te komen. Aan de hand daarvan, alsook met behulp van enkele tools, bepalen we gezamenlijk wat nu de grootste prioriteiten én de quick wins zijn voor de verduurzaming en het gezond maken van scholen. Ook de Sectorale routekaart verduurzaming schoolgebouwen is hierin een onmisbaar gereedschap. Vervolgens laten diverse marktpartijen zien welke duurzaamheidsingrepen je nu al kunt doen om de eerste stappen te zetten.

Lees hier het volledige bericht 

Aan de hand van het programma Scholen op Koers nemen onze collega's Marion Breg en Wim Lengkeek de deelnemers mee in een stap voor stap aanpak voor verduurzaming van scholen. De eerste stap: inzicht verwerven. Ook laten Marion en Wim zien hoe duurzaamheid een plek kan krijgen in jouw meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Het idee: er is meer mogelijk dan je denkt.

Klik hier om aan te melden 

Deelnemers gratis toegang als je gebruik maar van de code: GEZONDESCHOLENRUIMTE