-

Webinar: Aan de slag met de rekentool; Daadwerkelijk Energieverbruik

Tijdens het webinar Aan de slag met de rekentool "Daadwerkelijk Energieverbruik' laten we zien hoe scholen en gemeenten de gratis rekentool kunnen gebruiken. Hiermee kunnen ze eenvoudig de daadwerkelijke energieprestatie van schoolgebouw(en) en de gehele gebouwenportefeuille inzichtelijk maken.

Deze rekentool rekent op basis van het daadwerkelijke energieverbruik en het bruto vloeroppervlak de energie-intensiteit uit (kWh/m2/jaar). Deze indicator laat zien wat de daadwerkelijke energieprestatie van een schoolgebouw is, inclusief gebruiksgebonden verbruik zoals van computers. Omdat deze indicator uit één getal bestaat kunnen we deze ook makkelijk vergelijken (benchmarken) met andere scholen binnen bepaalde energielabel- of bouwjaarklassen. Dit geeft een beeld over hoe goed of slecht het gebouw het doet en wat de invloed is van ons gebruiksgedrag. Is ons verbruik wel in lijn met ons energielabel? En komt het verbruik wel overeen met het bouwjaar van het gebouw? Deze vragen kun je beantwoorden na het invullen van de rekentool.

Daarnaast geeft de rekentool ook een eerste indicatie van de gebouwgebonden CO₂-emissie en wordt door middel van een kleurcodering aangegeven of deze wel of niet in lijn is met de klimaatdoelen voor 2030 en 2050. Met deze informatie kunnen vervolgstappen voor energiebesparing en CO₂-emissiereductie bepaald worden. Door alle eigen gebouwen uit de portefeuille te rangschikken van laag naar hoog helpt het ook om in één oogopslag de gehele daadwerkelijke CO₂- of energieprestatie van de gehele gebouwenportefeuille te zien en te prioriteren.

De rekentool kan zowel voor één schoollocatie ingevuld worden als ook voor een gehele gebouwenportefeuille van een schoolbestuur of gemeente. De informatie uit de rekentool kan gebruikt worden bij de portefeuille aanpak en om te kijken of gebouwen wel presteren zoals conform bouwjaar of energielabel te verwachten is. Dit webinar is dan ook interessant voor iedereen die met energiebesparing of CO₂-reductie op scholen te maken heeft. Na afloop stellen we de nieuwe versie van de rekentool gratis ter beschikking aan de deelnemers. Deelname aan dit webinar is gratis.

Wanneer: Dinsdag 12 oktober
Tijd: 10:00 uur tot 11:30 uur
Online via Microsoft Teams 

Klik hier en schrijf je direct in!