30 mei 2018
/ Groningen

Inspiratietour Groningen 

Op woensdag 30 mei organiseert Ruimte-OK samen met Saint-Gobain Ecophon en BuildinG voor de vierde keer een tour langs inspirerende projecten. Dit keer zijn we te gast in het hoge noorden, in Groningen!

Benieuwd hoe andere scholen en kinderopvangorganisaties de opgave rondom de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de huisvesting hebben aangepakt? Wilt u meer weten over duurzaam en/of aardbevingsbestendig bouwen? Tijdens de Inspiratietour leiden experts vanuit de school, gemeente Groningen en de adviespraktijk u rond door uiteenlopende projecten en vertellen ze u meer over het gebouw.

Welke scholen gaan we bezoeken:Uitnodiging inspiratietour 1.png
Alfa College (MBO)
Deze school die opvalt door de langgerekte vorm van het gebouw, dat zich kenmerkt door flexibiliteit en opvallend grote klaslokalen, biedt plaats aan zo’n 1400 studenten, verdeeld over vijf opleidingen.

Brederoschool (PO)
Tijdens de rondleiding door deze duurzame school wordt vanuit de gemeente Groningen verteld over het project “Fris en Duurzaam”.

Zernike Campus (HBO&WO)
Het bezoek aan deze innovatieve campus wordt gecombineerd met een bezoek aan de Testhal van BuildinG, een kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen.

De Noordster (PO&KO)
Een duurzaam en transparant gebouw dat gebouwd is met het oog op krimp. Het interessante is dat deze brede school inmiddels uit zijn voegen barst en wordt uitgebreid.

Wanneer: Woensdag 30 mei
Waar: Groningen
Tijd: 10.00 uur tot 16.30 uur
Voor wie: Onderwijs, Kinderopvang en Gemeenten
Kosten: Deelname is gratis, u dient zich wel vooraf aan te melden middels onderstaand inschrijfformulier.

Let op! Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, personen uit de doelgroepen (Onderwijs, Kinderopvang en Gemeenten) hebben voorrang.

Inschrijven voor dit evenement

Rechts
Links

Nieuwsbrief