30 mei 2018
/ Groningen

Inspiratietour Groningen 

Op woensdag 30 mei organiseert Ruimte-OK samen met Saint-Gobain Ecophon en BuildinG voor de vierde keer een tour langs inspirerende projecten. Dit keer zijn we te gast in het hoge noorden, in Groningen!

Afbeelding inspiratietour.pngBenieuwd hoe andere scholen en kinderopvangorganisaties de opgave rondom de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de huisvesting hebben aangepakt? Wilt u meer weten over duurzaam en/of aardbevingsbestendig bouwen? Tijdens de Inspiratietour leiden experts vanuit de school, gemeente Groningen en de adviespraktijk u rond door uiteenlopende projecten en vertellen ze u meer over het gebouw.

Programma
We starten de Inspiratietour om 10.00 uur, een bus brengt u gezamenlijk naar de verschillende projecten. De tour vangt aan met een bezoek aan het vernieuwde Alfa College (MBO). Deze school biedt plaats aan 1400 studenten, verdeeld over vijf verschillende opleidingen. Vanuit de gemeente Groningen wordt tijdens een rondleiding door de duurzame Brederoschool (PO) verteld over het project ‘Fris en Duurzaam’, waarbij ca. 40 scholen in Groningen zijn verduurzaamd. We bezoeken een gebouw op de innovatieve Zernike campus (HBO & WO) en de Testhal van BuildinG, hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen.  Tot slot staat een bezoek aan de multifunctionele voorziening De Noordster (PO & KO) op de planning. Een duurzaam, transparant en breed inzetbaar gebouw dat naast twee basisscholen een kinderopvang, mediatheek, kinderfysiotherapiepraktijk, sporthal en een drukkerij huisvest. Om 16.00 uur wordt u door de bus weer teruggebracht naar de opstapplaats. Uiteraard zorgen wij voor koffie/thee en lunch.

Wanneer: Woensdag 30 mei
Waar: Groningen
Tijd: 10.00 uur tot 16.00 uur
Voor wie: Onderwijs, Kinderopvang en Gemeenten
Kosten: Deelname is gratis, u dient zich wel vooraf aan te melden middels onderstaand inschrijfformulier.

Let op! Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, personen uit de doelgroepen (Onderwijs, Kinderopvang en Gemeenten) hebben voorrang.