14 september 2016
/ Utrecht

Landelijke IKC-dag

Op 14 september 2016 wordt de vierde landelijke IKC-dag georganiseerd. Bent u bezig met de ontwikkeling van een kindcentrum of heeft u plannen om samen te gaan werken met lokale partners dan mag u deze inspirerende bijeenkomst niet missen.

Voor wie: Bestuurders en managers uit de kinderopvang, welzijn, onderwijs en gemeenten
Organisator: Brancheorganisatie Kinderopvang, MOgroep, PO-Raad en de VNG
Wanneer: 14 september 2016 in de ochtend
Waar: Hogeschool Domstad Utrecht

Tijdens de landelijke IKC-dag verzorgt Marco van Zandwijk (Ruimte-OK) samen met Kees van der Velden (directeur IKC de Kubus Druten) de volgende deelsessie:
Onderwijs en Kinderopvang- samen in één gebouw. Hoe werkt dat nu in de praktijk? Hoe kom je tot een manier van denken en werken die dit mogelijk maakt en hoe krijg je het team en het bestuur daarin mee? Tijdens deze sessie staat de praktijkcasus IKC de Kubus in Druten centraal. Sinds 2012 genieten ruim 900 kinderen van onderwijs en-of opvang op één plek. Kees van der Velden is vanaf het begin van het ontwerpproces betrokken geweest bij de totstandkoming van dit project. Als geen ander kan hij nu vier jaar later vertellen of het allemaal werkt zoals bedacht. Samen met Marco van Zandwijk gaat hij in op de leermomenten van dat traject. Hoe kunnen de opgedane ervaringen worden ingezet bij andere/vergelijkbare trajecten. Welke punten vragen specifieke aandacht in het initiatief, ontwerp, bouw en de gebruiksfase. In deze sessie zal ruim tijd worden ingeruimd voor de beantwoording van vragen.

Ontmoeten wij u daar? Wij delen tijdens de landelijke IKC-dag Scholenbouwatlassen uit.

Heeft u plannen om samen te werken met onderwijs of met kinderopvang en wilt u meer informatie? Kom dan naar de leergang "Samenwerken aan een kindcentra". Een praktische leergang op vier woensdagmiddagen voor koppels uit kinderopvang en onderwijs.

Meer informatie & aanmelden