17 maart 2020
/ Utrecht

*Nieuw* Scholen een miljardenmarkt, inhaalslag broodnodig

Duizenden schoolgebouwen moeten in de komende jaren worden vervangen, gerenoveerd en verduurzaamd. Veel van de 10.000 scholen zijn sterk verouderd, hun gemiddelde leeftijd is zo’n 40 jaar. Daar komen de klimaatdoelstellingen nog bij. Bij de helft tot twee derde van de scholen zijn dringend ingrepen nodig. Bij een derde kunnen ze oplopen tot een kostenniveau gelijk aan nieuwbouw. Een miljardenmarkt dus.

De maatschappelijke noodzaak is groot. En complex door de versnippering, de gescheiden verantwoordelijkheden en de gescheiden geldpotten waaruit deels ook salarissen van leraren betaald moeten worden. Waarvoor is de gemeente verantwoordelijk, waarvoor de school? Wie is de opdrachtgever voor wat? Sommige investeringen vragen een inzet van beide. Maar niet alle problemen hebben een probleemeigenaar. Denk aan de split incentive van de verduurzamingsopgave vanwege het Klimaatakkoord. Wat dan?

Voor wie: opdrachtgevers (scholen en ambtenaren), ontwikkelaars/bouwers, installateurs, onderhoudsbedrijven, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, architecten, toeleveranciers, adviseurs.
Wanneer: 17 maart 2020
Waar: Van der Valk Hotel, Winthontlaan 4-6, Utrecht

Meer informatie en aanmelden?