27 september 2016
/ Bunnik

Seminarreeks Duurzame Scholen

Kom ook naar de Seminarreeks Scholen! Doe kennis op over gezonde leeromgevingen, verduurzaming van een schoolgebouw, de Green Deal Scholen en hoe je een duurzame uitvraag formuleert. Bij de Seminarreeks staat kennis delen centraal en is het doel om actuele informatie te geven over duurzaamheid in relatie tot scholen.

De verduurzaming van onderwijsvastgoed staat de afgelopen tijd in de schijnwerpers. Er is werk aan de winkel, want 75% van het vastgoed heeft een label tussen C en F en 25% beschikt zelfs over het laagste label G. Verder zijn er veel onnodige stookkosten en achterstallig onderhoud. Nu de verantwoordelijkheid van het binnen- en buitenonderhoud bij schoolbesturen ligt, is er een duidelijke vraag om kennis. Wat zijn kansrijke oplossingen en concepten voor een toekomstbestendige school? 

U krijgt diverse praktijkvoorbeelden van renovatie- en nieuwbouwprojecten uit de onderwijssector te zien, waarbij leer- en werkprestaties centraal staan. U doet kennis op over gezonde leeromgevingen, verduurzaming van schoolgebouwen en de Green Deal Scholen. Wat zijn de successen & lessons learned en hoe kun je een duurzame uitvraag formuleren?

Organisator: Green Deal Scholen, Stichting Duurzame Scholen, DuurzaamGebouwd en Ruimte-OK
Wanneer: 27-9 in Bunnik, 29-9 in Zwolle, 4-10 in Mierlo en 6-10 in Heemstede
Waar: BOVAGhuis Kosterijland 15, Bunnik
Kosten: Gratis

Bekijk het programma                     Meer informatie & inschrijven