Het schoolplein

Er zijn verschillende partijen en initiatieven die kunnen helpen bij vraagstukken rondom groene en blauwe schoolpleinen. Bekijk hieronder een aantal initiatieven:

 • Nationaal Actieplan
  Een revolutie op het schoolplein. Steeds meer kinderen, leerkrachten en ouders hebben behoefte aan een uitnodigende en uitdagende speel- en leeromgeving bij school.IVN Natuureducatie en Jantje Beton ondersteunen deze behoefte in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen streven ze ernaar om met de scholen in één schoolgeneratie te zorgen voor een transitie naar een speels en natuurrijk schoolplein bij íedere school>> Bekijk hier het Nationaal Actieplan en lees verder 
 • Alliantie schooltuinten
  De Alliantie Schooltuinen zet zich in om elk kind in de basisschooltijd toegang te geven tot een schooltuin. Zelf zaaien, verzorgen en oogsten van groente, fruit en bloemen, draagt bij aan meer kennis over en betrokkenheid bij voeding en natuur. Een schooltuin is een plek waar alle kinderen tot bloei kunnen komen.
  De Alliantie Schooltuinen is een initiatief van Adviesbureau Beleef & weet, Vereniging GDO, IVN Natuureducatie, Rob Baan (Koppert Cress) en Simon Groot (East-West Seed).
  De Alliantie Schooltuinen 
 • Gedrag - Ons Groene Schoolplein
  Met 'Ons Groene Schoolplein' van de Gezonde School kunnen leerlingen van groep 1 tot en met 8 het groen op het schoolplein beheren en ontdekken. Ze plukken bijvoorbeeld planten om thee van te zetten, maken insectenhotels of bekijken dieren in de vijver met een zelfgemaakte onderwaterkijker.
  Lees hier meer over Gezonde school - Milieu & Natuur

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen