Handreiking asbest

Ruimte-OK | 2015

Asbest is een onderwerp waar u als school(bestuurder) en/of wethouder niet vaak en zeker niet graag mee te maken krijgt. Dat maakt het echter niet minder belangrijk. Het primair onderwijs is sinds 2015 verantwoordelijk voor het integrale onderhoud van het schoolgebouw. Het is daarmee voor alle schoolbesturen extra relevant te weten hoe een eventuele aanpak van asbest in het reguliere onderhoud kan worden meegenomen.

In ongeveer 80 procent van de schoolgebouwen van voor 1994 is asbest toegepast; daarna mocht het niet meer in de bouw worden gebruikt. Bent u enkel (mede)verantwoordelijk voor schoolgebouwen die na 1993 zijn gerealiseerd? Dan mag er geen asbest in uw gebouwen toegepast zijn en hoeft u deze handreiking niet te lezen.

Deze handreiking zet de feiten en ervaringen op een rij rondom asbest in scholen en bevat informatie over actuele wet- en regelgeving, de toepassing hiervan en de te nemen acties om calamiteiten te voorkomen en stelt u in staat om tot een gestructureerde aanpak te komen.

Lees hier de handreiking asbest

Financiering
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen