Informatieplicht

RVO | 2019

Op 1 juli 2019 trad de Informatieplicht Energiebesparing in werking. Dit is een wetswijziging die een groot deel van de scholen verplicht hun energieverbruik te melden en daarbij aan te geven welke energiebesparingsmaatregelen zijn doorgevoerd. Zo kan de overheid de energiebesparing op scholen beter monitoren, en beter zien of Nederlandse bedrijven en instellingen aan de eisen uit de Wet milieubeheer voldoen.

De Informatieplicht Energiebesparing geldt voor alle schoolgebouwen die een energiebesparingsverplichting hebben (zie activiteitenbesluit). Onder deze verplichting vallen gebouwen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van minstens 50.000 kWh of een jaarlijks verbruik van minstens 25.000 m3 gas (per aansluiting).

Omdat zowel de energiebesparingsverplichting als de meldplicht gewijzigd en deels nieuw zijn kunnen wij ons voorstellen dat dit veel vragen oproept. Bekijk voor meer informatie de FAQ specifiek voor scholen! Weten of u aan de informatieplicht moet voldoen? Vul het stappenplan in.

Voor vragen met betrekking tot de informatieplicht verwijzen wij u naar de helpdesk van RVO: 088 – 042 42 42 of via www.rvo.nl/informatieplicht.

Wet- en regelgeving
Energie besparen

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen