Kompas energiewetgeving

Platform Duurzame Huisvesting | Nederland

Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde een interactieve tool die snel en gemakkelijk overzicht biedt in de wetgeving voor uw specifieke gebouw en uw specifieke organisatie: het Kompas Energiewetgeving.

Voor schoolgebouwen gelden – net als voor andere eigenaars en gebruikers van gebouwen –wettelijke verplichtingen ten aanzien van energiebesparing. De meeste VO scholen, en een deel van het PO, vallen onder het Activiteitenbesluit, en zijn verplicht energiemaatregelen te treffen. En hoe zit het met Energielabels? Met installatiekeuringen voor verwarming of airco, met de auditplicht voor kinderdagverblijven, en wat houdt de zogenaamde zorgplicht in?

In samenwerking met de Green Deal Scholen is deze nu ook voor PO en VO scholen te gebruiken. Met dit interactieve kompas ziet u precies welke wetten en regels van toepassing zijn op uw situatie.

Naar het Kompas Energiewetgeving

Wet- en regelgeving
Energie besparen

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen