Naar een Duurzaam IHP  

Wat hoort er in een Duurzaam IHP? Hoe krijgen duurzaamheidsdoelstellingen er een plek in? En hoe ziet het proces eruit om te komen tot gezamenlijke afspraken op het gebied van duurzaamheid en klimaatdoelstellingen? Deze publicatie, uit het innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse scholen, ondersteunt gemeenten en schoolbesturen bij het integreren en verankeren van lokale duurzaamheidsambities in het IHP.

Eerder onderzoek en analyse van IHP’s liet zien dat het hier in de praktijk nog wel eens aan ontbreekt. Het maken en opstellen van een IHP is één. Het met elkaar overeenstemming bereiken hoe lokale duurzaamheidsdoelstellingen in dit IHP ook een plek gaan krijgen is twee. De nieuwe publicatie ‘Zo maakt u werk van een Duurzaam IHP’ helpt om ook aan dat laatste aspect invulling te geven.

Bekijk hier het Duurzaam IHP

 

IHP Ondersteuning
Gaat u ook aan de slag met uw IHP? Gemeenten en schoolbesturen hebben verschillende instrumenten beschikbaar die kunnen helpen bij het opstellen van een IHP. Ieder instrument helpt in een andere fase van het proces. Bekijk hier het totaaloverzicht.

Verduurzaming
Huisvesting

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen