hitteprotocol

Oorzaken en oplossingen voor te warme schoolgebouwen

Vanuit het ondersteuningsprogramma Scholen Besparen Energie hebben Energiebespaarders veel scholen bezocht en zij merken dat het op sommige scholen te warm wordt. Door de stijgende buitentemperatuur is het moeilijk de warmte buiten het schoolgebouw te houden en ook in het voor- en najaar zijn er soms al warmteproblemen. Als oplossing wordt er soms snel aan actieve koeling door airconditionings gedacht, maar dat is niet altijd de beste oplossing.

Onze Energiebespaarders delen graag een aantal maatregelen en oorzaken van opwarming van schoolgebouwen en tips hoe dit te voorkomen is!

Maatregelen om opwarming van scholen te voorkomen
De oorzaken & oplossingen voor te warme schoolgebouwen

 

Extra ondersteuning

Opwarming van schoolgebouwen is vaak een complex probleem. Maak daarom gebruik van de ondersteuning die er is. Energiebespaarders van het programma Scholen Besparen Energie kunnen je, naast het inzichtelijk maken van uw energieverbruik en helpen met laagdrempelige bespaarmogelijkheden, óók op weg helpen om dit probleem op te lossen. Nodig hier een Energiebespaarder uit op jouw locatie!

Huisvesting
Ventilatie
Binnenklimaat

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen