Vierdelige animatie serie

Hoe kun je bestaande schoolgebouwen aardgasvrij maken én zorgen voor een beter binnenklimaat? In een vierdelige animatieserie helpt het innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en frisse basisscholen’ schoolbesturen en gemeenten op weg.

Animatie 1: Samenwerken aan aardgasvrije en frisse basisscholen 
Kinderen moeten kunnen leren en spelen in een aangename en gezonde schoolomgeving, maar in veel Nederlandse scholen is het binnenklimaat ondermaats. Hoe kun je bestaande schoolgebouwen aardgasvrij maken en zorgen voor een beter binnenklimaat?
Samenwerken aan aardgasvrije en frisse basisscholen
Animatie 2: Innovatief aanbesteden voor een aardgasvrij en fris schoolgebouw
Hoe kun je bestaande schoolgebouwen aardgasvrij maken én zorgen voor een beter binnenklimaat? De volgende stap is het uitzetten van een innovatieve aanbesteding. Waar begin je en waar moet je op letten? De tweede animatie geeft tips.
Innovatief aanbesteden voor een aardgasvrij en fris schoolgebouw
Animatie 3: De aardgasvrije school als knooppunt in de wijk
In de derde animatie laten we zien dat het aardgasvrij maken van een schoolgebouw, veel meer betekent dan alleen een fysieke ingreep.
De aardgasvrije school als knooppunt in de wijk
Animatie 4: Zoek de verbinding en koppel opgaven voor een aardgasvrij en fris schoolgebouw 
In de vierde en laatste animatie laten we zien hoe je de verduurzaming van een schoolgebouw kunt koppelen aan andere maatschappelijke opgaven in de wijk.
Zoek de verbinding en koppel opgaven voor een aardgasvrij en fris schoolgebouw

Aardgasvrije en frisse bassischolen
Aardgasvrije basisscholen die bijdragen aan de klimaatdoelstellingen en tegelijkertijd een gezond binnenklimaat hebben. Dat is de beoogde opbrengst van het innovatieprogramma Aardgasvrije en frisse basisscholen. Platform31 en Ruimte–OK verzorgen de uitvoering van het programma in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van OCW, de VNG en de PO-raad.

Klik hier voor meer informatie 

Verduurzaming
Bekostiging
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen