Stadsdeel Amsterdam Zuid begon eind 2013 het project 'Verbeteren Binnenklimaat en Energieprestaties'.

Een lagere CO2-uitstoot, hogere leerprestaties en gelijkblijvende kosten. Met die ambitie heeft stadsdeel Zuid van de gemeente Amsterdam de 10 meest urgente schoolgebouwen aangepakt. Cruciaal voor de business case was dat energieprestatie en binnenmilieumaatregelen in samenhang zijn aangepakt. Door op die onderlinge samenhang te letten zijn de maatregelen veel efficiënter gebleken.

Het stadsdeel heeft de kosten voor achterstallig onderhoud en verbetering van het binnenmilieu grotendeels gefinancierd; de schoolbesturen moesten 20% meefinancieren plus de energiemaatregelen met een terugverdientijd tot tien jaar.

Lees hier meer over dit praktijkvoorbeeld

Ondersteuning

Heb je vragen of hulp nodig bij de ventilatieopgave? We helpen inhoudelijk op weg, zodat je zelf met de verbetering van het binnenklimaat aan de slag kunt. Bekijk hier het complete ondersteuningsoverzicht. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op via 085 - 13 03 682 of info@ruimte-ok.nl.


Samen aan de slag voor een beter binnenklimaat!

Ventilatie
Binnenklimaat
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen