Groningen is trots op een beter binnenklimaat op alle PO-scholen

De gemeente Groningen heeft het project 'Fris & Duurzaam' afgerond. Het project is een gemeentelijk initiatief, waarin naast de gemeente alle actieve schoolbesturen meededen. In alle circa 50 basisscholen in de stad is het klimaat fris, gezond en waar mogelijk meer energiezuinig.

Gemeente Groningen heeft een Energie en Binnenmilieu Advies (EBA) laten maken voor alle PO-schoolgebouwen. Daaruit bleek dat de luchtkwaliteit door slechte ventilatievoorzieningen in de meeste scholen onvoldoende was. Rekening houdend met de toekomstplannen van de scholen is er een prioriteitenlijst gemaakt (de slechtste scholen eerst) om de gebouwen in vijf jaarlijkse tranches aan te pakken. Voor iedere school zijn onder verantwoordelijkheid van het schoolbestuur maatregelen op maat opgesteld. 

De gemeente heeft gedurende het traject de regie gehad. Zij zorgde voor ambtelijke ondersteuning, schakelde externe adviseurs in en droegen daarvan de kosten. De belangrijkste succesfactor van het project is volgens alle betrokkenen de samenwerking met de schoolbesturen.

Discussies over  het binnenmilieu behoren tot het verleden en schoolbesturen conformeren zich aan de maatregelen die zijn toegepast, aan de wijze waarop deze zijn gefinancierd en de prioritering van de gebouwen.

Lees hier meer over dit praktijkvoorbeeld

Ondersteuning

Heb je vragen of hulp nodig bij de ventilatieopgave? We helpen inhoudelijk op weg, zodat je zelf met de verbetering van het binnenklimaat aan de slag kunt. Bekijk hier het complete ondersteuningsoverzicht. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op via 085 - 13 03 682 of info@ruimte-ok.nl.


Samen aan de slag voor een beter binnenklimaat!

Ventilatie
Binnenklimaat
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen