Rijnlands Lyceum heeft de ventilatiecapaciteit verdubbeld

In de nieuwe vleugel van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest waren vanaf de opening klachten over het binnenklimaat. Met CO2-meters werd aangetoond dat de luchtbehandeling onvoldoende capaciteit had. Op basis van dit inzicht hebben ze de problemen kunnen oplossen.

Bij het nemen van maatregelen krijgen de ruimtes met de grootste problemen voorrang, daarom is in de lokalen intensief gemonitord met CO2-meters. De docenten moesten de meetwaarden bijhouden en aan de conciërge doorgeven. Zij kregen schriftelijk uitleg hoe de meters werken en hoe ze ermee om moesten gaan. Er werd aangetoond dat de luchtbehandeling onvoldoende capaciteit had.

Na jarenlang tevergeefs bezig te zijn geweest om het bestaande systeem goed ingeregeld te krijgen, is uiteindelijk besloten om een extra ventilatiekast op het dak van de nieuwe vleugel te plaatsen. Met die tweede kast zijn de problemen verholpen. De luchtkwaliteit is nu goed.

Lees hier meer over dit praktijkvoorbeeld

Ondersteuning

Heb je vragen of hulp nodig bij de ventilatieopgave? Wij helpen je graag inhoudelijk op weg, zodat je zelf met de verbetering van het binnenklimaat aan de slag kunt. Bekijk hier het complete ondersteuningsoverzicht. Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op via 085 - 13 03 682 of info@ruimte-ok.nl.


Samen aan de slag voor een beter binnenklimaat!

Ventilatie
Binnenklimaat
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen