Afbeelding bij artikel
waskrijt
vrijdag 15 maart 2024
Body tekst

Aanvraag voor Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting goedgekeurd!

Rijksoverheid.nl | Den Haag | Zuid-Holland

Den Haag - 15 maart 2024 - Vandaag is bekend geworden dat de commissie van het Nationaal Groeifonds de nadere onderbouwing voor de aanvraag van het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting, ingediend door het ministerie van OCW, PO-Raad, VO-raad en VNG op initiatief van schoolbesturen en gemeenten heeft goedgekeurd. Voor dit project wordt 483,7 miljoen euro toegekend, waarvan 359,5 miljoen euro voorwaardelijk. Lees hier het volledige bericht.

Het kabinet en de adviescommissie van het Nationaal Groeifonds zien de uitdagingen op het gebied van onderwijshuisvesting en zien dat het innovatieprogramma een bijdrage levert aan het verbeteren van de kwaliteit, duurzaamheid én functionaliteit van de huisvesting.
Het Ministerie van OCW, VNG, PO-Raad en VO-raad zijn vanzelfsprekend enorm blij met deze toekenning. 

Het Innovatieprogramma Onderwijshuisvesting is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de partijen. `We zijn heel blij met dit succesvolle initiatief dat vanuit de sector zelf is ontstaan en daardoor kan rekenen op breed draagvlak. Goed dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dit ondersteunt´, aldus Freddy Weima, voorzitter van de PO-Raad. Ingrid de Bonth, vicevoorzitter van de VO-raad vult aan: “Omdat er ook geld voor het bouwen van bovennormatieve kwaliteit in de aanvraag is meegenomen, kunnen we als sector bouwend leren hoe we sneller en kostenefficiënter betere scholen kunnen realiseren voor onze leerlingen en personeel.” 

De komende periode gaan de indieners met ondersteuning van Ruimte-OK aan de slag met de verdere uitwerking van de leerlabs, de ontwikkeling van het platform voor de Community of Practice (CoP), en de SPUK-regeling (een financiële ondersteuning vanuit de overheid voor gemeenten). We houden je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en delen binnenkort de verdere planning.

Houd me op de hoogte >>