Afbeelding bij artikel
maandag 24 juni 2024
Body tekst

Budget over voor late aanvragen DUMAVA

De afgelopen jaren was het budget van de verduurzamingssubsidie DUMAVA telkens binnen een dag op. Dit jaar is dankzij een groter budget nog geld beschikbaar. Bovendien is er bovenop het reguliere budget 47 miljoen euro extra beschikbaar voor de verduurzaming van schoolgebouwen. Daarom kan een aanvraag alsnog lonen.

146 miljoen over voor verduurzaming maatschappelijk vastgoed

Op 3 juni opende de Subsidieregeling voor Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA). DUMAVA financiert de verduurzaming van onder andere scholen, culturele instellingen, monumenten en ziekenhuizen. Op 17 juni is er nog meer dan 146 miljoen beschikbaar voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed. In aanvulling op het reguliere subsidieplafond is er 47 miljoen euro extra beschikbaar dat specifiek bedoeld is voor schoolgebouwen in het primair- en voortgezet onderwijs (en het speciaal onderwijs).

Aanvragen tot 31 oktober

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) behandelt aanvragen tot en met 31 oktober 2024, óf tot het budget op is. Nu nog een aanvraag doen heeft daarom zeker kans van slagen.

Energieadvies en begroting vóór de herfst

Om DUMAVA aan te vragen moet je aan verschillende voorwaarden voldoen. Met name heb je een geschikt duurzaamheidsadvies nodig dat duurzaamheidsmaatregelen voortschrijft, en een specifieke begroting van die maatregelen. Als je een duurzaamheidsadvies aanvraagt, duurt het een paar weken voordat het is opgesteld.  Ook als je daarna een begroting schrijft, heb je genoeg tijd om alles in orde te maken vóór de herfst.

Weet wat het oplevert

Duurzame gebouwen zijn beter beschermd tegen wisselingen in de prijs van energie en zijn beter voor het klimaat. Heb je vragen? RVO biedt een stappenplan, een rekentool en een persoonlijk adviesgesprek aan. Zo weet je waar je aan begint, en wat het je kan opleveren. 

Meer weten over DUMAVA