Klooster verbouwd tot brede basisschool

De Waterhoef is een goed voorbeeld van een brede school waar ervoor gekozen is de jongste kinderen in een bestaand gebouw onder te brengen, in combinatie met een nieuwbouwdeel voor de basisschool.


Plaats: Oisterwijk
Kosten verbouwing: €6.133.082
Bouwjaar oorspronkelijk: 1928
Bouwjaar verbouwing: 2011
Bijzonderheden: Frisse school, Gemeentelijk monument, Brede school


Het is nu de centrale kindvoorziening voor de wijk De Waterhoef in Oisterwijk. Dit kindcentrum is een statement. Een van de gebruikers, Kinderopvang Humanitas, beschouwt het gebouw als een voorbeeldproject. Ook het binnenklimaat scoort goed: zowel de nieuwbouw als de renovatie voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B.

Het kinderdagverblijf in het oudste deel ziet er vanwege de torenspits uit als een kapel of een kleine kerk. Dit is een kenmerkend deel met eigen entree voor de allerkleinsten, alsof ze een eigen huis hebben. In het nieuwe deel dat tegen het zusterhuis aan is gebouwd liggen basisschool De Tovervogel en een gymzaal. De peuterspeelzaal is in de verbindingsvleugel tussen beide delen terechtgekomen.

Wilt u weten hoe de gebruikers de verbouwing en uitbreiding hebben ervaren? Bekijk dan deze film:

Wilt u meer weten over dit project? In de Scholenbouwatlas vindt u meer informatie over deze inspirerende verbouwopgave.

Ga naar de Scholenbouwatlas

Gerelateerd