Scholen Besparen Energie

Scholen Besparen Energie

De hoge energieprijzen en de klimaatdoelstellingen maken het noodzakelijk om ons daadwerkelijk energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Maar hoe kun je hier het beste mee aan de slag gaan? Wat zijn de mogelijkheden en op welke scholen is er nog veel winst te behalen? Wij helpen je graag op weg!

Linker kolom
Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik

Met de Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik krijg je snel inzicht in de daadwerkelijke energie- en CO2-prestatie van de schoolgebouwen.

Deze rekentool maakt in één oogopslag inzichtelijk hoe goed of slecht het gebouw presteert t.o.v. andere scholen in Nederland. Zo zie je waar de prioriteiten liggen én waar nog veel te besparen is.

Vraag via de onderstaande button de rekentool aan. Als we het invulblad (bouwjaar, energieverbruik en bruto vloeroppervlak) ontvangen, dan controleren wij de data en sturen we een overzichtelijk resultatenblad terug.

Vraag hier de rekentool aan

Rechter kolom
Nodig een Energiebespaarder uit 

Aan de slag!

Wil je weten hoe je vervolgens gericht aan de slag kunt gaan met de resultaten uit de Rekentool daadwerkelijk Energieverbruik, of wil je de resultaten van de Rekentool toegelicht hebben? Dan kan een Energiebespaarder je verder op weg helpen.

De Energiebespaarder helpt jou op locatie praktisch op weg. We lopen samen door het gebouw, bespreken de vragen en stappen en maken een Energiebespaarrapport. Vanuit het Kennis- en Innovatieprogramma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed is het mogelijk om per schoolbestuur drie locaties kosteloos te bezoeken!

Nodig een Energiebespaarder uit!

Tekst

Helpdesk

Heb je vragen over het besparen van energie op jouw scholen of heb je hulp nodig bij de combinatie van energie besparen én goed ventileren? Laat het ons weten via info@scholenbesparenenergie.nl of via 085 – 303 26 02. Samen komen we verder!

Linker kolom

Kennisitems

Meer weten of zelf aan de slag? De volgende kennisitems helpen je op weg:

Kijk voor meer kennisitems ook eens in de kennisbank.

Rechter kolom
Praktijkvoorbeelden

Hoe gaan andere scholen om met vraagstukken op het gebied van energie besparing? Laat je inspireren door diverse praktijkvoorbeelden.

Bekijk de praktijkvoorbeelden

Tekst
Aan de slag met de integrale opgave voor het onderwijs?

Vanuit Scholen op Koers naar 2030 ondersteunen we schoolbesturen en gemeenten bij een gezamenlijke aanpak van de volledige kwaliteitsopgave van het onderwijs. Planmatig en slim aan de slag begint met het inzichtelijk maken van waar je staat met de scholen. We brengen samen de lokale situatie en de opgave naar de toekomst in kaart. We delen de landelijke ontwikkelingen en ondersteunen om lokaal écht stappen te zetten!Meer weten over Scholen op Koers?