Oorzaken en oplossingen voor te warme gebouwen

Bij een stijgende buitentemperatuur is het vaak moeilijk om de warmte buiten het gebouw te houden. Mede door het steeds beter isoleren van de huisvesting komt het vaker voor dat er in het voor- en najaar warmteproblemen worden ervaren.

Als oplossing wordt er soms te snel aan actieve koeling door bijvoorbeeld airconditionings gedacht, maar actieve koeling is niet altijd noodzakelijk. Beter, duurzamer en goedkoper is het om opwarming van schoolgebouwen en kinderopvanglocaties te voorkomen.

Kenniscentrum Ruimte-OK en Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang zetten zich gezamenlijk in voor de sectoren onderwijs en kinderopvang op onder andere het gebied van huisvesting. Vanuit de praktijk hebben we een aantal oorzaken van opwarming op een rij gezet in dit kennisdocument. De handreiking geeft daarnaast ook tips hoe deze warmteproblematiek te voorkomen is! In bijlage vind je tot slot een uitgebreide lijst met maatregelen om opwarming van gebouwen te voorkomen.

Heb je ondersteuning nodig bij het binnenklimaat of bij energiebesparing? Of heb je andere vragen met betrekking tot huisvesting? Neem contact op via info@ruimte-ok.nl of bel 085-1304036

Download hier de handreiking

Huisvesting
Energie besparen
Energie opwekken

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen