Verslag Kennisdag Grip op Kwaliteit 2019

Ruim 260 deelnemers, uit de doelgroepen onderwijs, kinderopvang en gemeenten, vonden op 16 april hun weg naar Utrecht voor een zeer geslaagde zesde editie van de landelijke Kennisdag ‘Grip op Kwaliteit’.

Gemeente Utrecht als gastheer
De keuze om deze editie van de Kennisdag in Utrecht te houden, is niet zomaar ontstaan. De stad heeft te maken met een flinke bevolkingsgroei en staat voor de uitdaging om maatschappelijke voorzieningen te creëren, waarin alle kinderen van 0-18 jaar zich optimaal kunnen ontwikkelen. Samen met schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en andere partners wordt daar hard aan gewerkt

“Kennis is de basis voor kwaliteit, vooruitgang en innovatie”

 

aldus Jacqueline Pleiter (manager van het team Onderwijshuisvesting, Sport en MFA van de gemeente Utrecht). “Duurzaamheid en financiën zijn onderwerpen die alleen in gezamenlijkheid kunnen worden opgelost. Daar gaan we het vandaag over hebben. De kennissessies zullen voor veel inspiratie zorgen.”

Inspiratie op doen en kennis delen!
Geïnspireerd raken en kennis opdoen, delen en verspreiden staan bij Kenniscentrum Ruimte-OK centraal. Dat was ook het doel van de drie kennisrondes met inspirerende kennissessies die door ervaringsdeskundigen van scholen, kinderopvangorganisaties en gemeenten werden gehouden. Tijdens deze sessies gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over verduurzaming, financiering, nieuwbouw en renovatie, de informatieplicht en energiebesparing. Rondom deze thema’s waren 35 kennissessies georganiseerd in het gloednieuwe VOLT! College. Met succes, want regelmatig werden de gesprekken met collega’s tot ver in de pauzes voortgezet!

VOLT! College
De Kennisdag vond plaats in het recent geopende VOLT! College in Vleuten. Volgens Jacqueline Pleiter is het een gebouw waar onderwijsvernieuwing en huisvesting bij elkaar zijn gekomen. Volgens drie leerlingen van de school is dat prima gelukt!. Ze gaven aan dat het schoolplein wel wat groter had gemogen, maar het gebouw is fijn. “Het is er ruim, er is een grote kantine en het is lekker licht.”

Anke Klein, Wethouder Onderwijs, sluit af
De Kennisdag werd afgesloten door Anke Klein, Wethouder Onderwijs in Utrecht. Ze keek terug naar  haar eigen schooltijd: “Wij mochten als leerlingen meebeslissen over de kleur van onze lokalen en daar was ik heel blij mee. Want het is zo belangrijk dat de school een plek is waar je je prettig voelt, waar je kan leren en er uit kan halen wat er in zit. Het gebouw is dus ondersteunend aan je ontwikkeling.

Namens Kenniscentrum Ruimte-OK en Gemeente Utrecht willen we iedereen bedanken voor de deelname en aanwezigheid bij de zesde editie van de Kennisdag “Grip op Kwaliteit”. Wilt u weten wat er tijdens de verschillende deelsessies is besproken? Bekijk dan hier de presentaties!

Bekijk de presentaties

09/05/2019 / Ruimte-OK
Gerelateerd